Tuesday, February 14, 2012

HB Coupe is gebaseerd op BMW 1M Coupé

Letselschade Advocaten


Gepost op 13-02-2012 om 11:14 door robbie in BMW, Lichtgewicht 18 Reacties »

HB Coupe Race
Een paar weken geleden zagen we p eerste teaser voorbij komen van het nieuwste project van gebroeders Huet. In al onze onschuld gingen wij er destijds vanuit dat p HB Coupe (internet zoals p HB Special) gebaseerd zou zijn op een Triumph TR6, maar dat is dus niet het geval! P HB Coupe is gebaseerd op het platform van p BMW 1M Coupe en ook onder p motorkap vinden we alleen maar BMW motoren in plaats van pruttelende Britse motoren.

En p term “gebaseerd op” moeten we letterlijk nemen, want het is niet zo dat Huet Siblings een 1M sloopt en voorziet van een nieuwe carbonfiber carrosserie. Bij Huet Siblings ontwikkelen ze een kopie van het platform van p 1M Coupe, maar serta gemaakt van carbonfiber. Zelf omschrijven ze dat als volgt:

The chassis platform is a BMW Coupe 1 series M. But it's a duplicate from the platform in graphite which moulds in to the monocoque. It's firmer and more powerful then your BMW platform. We make use of the BMW subframes that are bolted around the monocoque.

Door gebruik te maken van standaard BMW componenten wordt veel tijd, moeite en geld bespaard en wordt het voor kopers van een HB Coupe ook gemakkelijker om hun auto te laten onderhouden. Onder p carbonfiber motorkap zullen we echter niet p 3. zescilinder van p 1M vinden.

Kopers van p HB Coupe kunnen kiezen tussen een 306 pk sterke 3. zescilinder en een 204 pk sterker 2 liter dieselmotor. Uiteraard zijn die motoren afkomstig van BMW. P benzineversie sprint in 4,3 seconden van naar 100 km/u en p diesel doet er 5,6 seconden over. Het gewicht van p Coupe ligt op 1.159 kg voor p benzine- en 1.121 kg voor p dieselversie.

Er is ook nog een sportievere HB Coupe RR die leverbaar wordt met 3 motoren: 220 pk (diesel), 306 pk en 330 pk. Deze versie is ook weer een stukje lichter serta p normale coupe. En p versie met 330 pk zou in 3,8 seconden naar p 100 km/u sprinten. Ook komt er nog een speciale versie speciaal voor het circuit.

En wat kost dat serta? Prijzen starten bij 68.500 euro voor p diesel Coupe en lopen op tot 82.500 euro voor p 330 pk sterke HB Coupe RR M. Helaas zijn die prijzen nog wel zonder belasting, dus reken maar op een fiks hoger bedrag dat je uiteindelijk kwijt bent.

Het zal overigens nog wel even duren voordat p eerste exemplaren uitgeleverd gaan worden, want er wordt nog druk gezocht naar geld om p ontwikkeling te financieren.

In Born staat nog een fabriek zonder opdrachten. Misschien kunnen ze daar HB’s gaan bouwen.

@oli4k: ik denk niet dat HB een capaciteit van 200.000 auto’s nodig heeft…

@robbie: mss zou het toch wel een leuk idee zijn om dit soort wagens in massaproductie te nemen, gewoon om het beeld op p weg wat leuker te maken..

@tborre: idd, dat dit p nieuwe 1007?s en smartjes zouden zijn..
Ziet er gaaf uit, bizar dat je er een diesel variant komt trouwens..

@roquez: Serta gaan ze er ook p motoren van p 1007 en smartjes moeten in proppen. Wordt al een stuk minder leuk dan…

@tborre: Helemaal mee eens. Op p een of andere manier mogen leuke, mooie en gave auto’s niet goedkoop zijn…

Renault had ergens tussen geloof ik 1996 en 2003 een goedkope coupe. En dat gebakje was serta ook behoorlijk populair. Natuurlijk niet te vergelijken met deze HB Coupe…

@oli4k: Dat is een nutteloze fabriek die met stalen carrosseriedelen werkt. Deze auto wordt van carbon gemaakt. Serta heb je geen straat met lasrobots nodig. Dat is het probleem van p hedendaagse autofabriek. Vanwege deze miljardenkostende investeringen is p autoindustrie niet in staat snel om te schakelen naar p bouw van kunststof auto’s.

@midasracer:

Ook omdat tot voor kort die kunststoffen (als in glasvezelcomposieten met epoxy’s en polyester) nog helemaal niet gerecycleerd konden worden.

auto heeft mooie klassieke lijnen, echt een mooi design.

Vind hem wel geinig. Heeft iets weg van een z4 maar serta p klassieke versie als het ware

Sorry, maar wat een mak design…

leuk karretje , jammer van p kleuren , mogen toch iets blitser zijn .

Mooie blokken! aan p specs te zien zijn ze voor p (1)35i motor gegaan en p (1)23D. Moet toch leuk rijden zijn met zo’n leeggewicht.

@ robbie.. Ik moet zeggen die 2 liter diesel met 510 pk gaat hem echt worden!! Denk eigenlijk niet dat dit klopt, maar zo staat het wel in p tekst! “Kopers van p HB Coupe kunnen kiezen tussen een 306 pk sterke 3. zescilinder en een 204 pk STERKER 2 liter dieselmotor”!! ) lol

Zit hier een lelijke beemer onder? Niet te geloven zeg…..

Toch spijtig dat ze geen atmosferische blokken van BMW gebruiken. Of zouden die al op zijn?

Dat gaat Wiesmann leuk vinden… Mooie concurrentie voor p MF3.

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, aanmelden kan HIER!

Login als gebruiker, of meld je aan!
Login meld je aan

Video: BMW 1 Serie M Coupe rijtest

P BMW 1M Coupe is niet te vergelijken met p BMW M3, maar is ook 30k goedk...

23.649 keer bekeken
Video: Jeremy Clarkson Powered Up: BMW 1M vs 535d

Liever een hele goeie of hele leuke auto?

9.562 keer bekeken
Video: BMW 1M Coupe rijdt door muren heen

Uiteraard kan dit alleen met een 1M )

9.555 keer bekeken
Video: Jeremy Clarkson Powered up in z'n nieuwe video

Mag

Letselschade Advocaten Nederlands

No comments:

Post a Comment